Hozzávalók: 1 pulykaaprólék, 10 dkg gesztenyemassza, 1 dl tejföl, 1 evõkanál vegeta, 1 csapott evõkanál liszt, 1 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál olaj, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint õrölt fehér bors.
A megtisztított pulykaaprólékot kis darabokra vagdalom és kuktafazékba, a felforrósított olajra teszem. Mindkét oldalát megpirítom, rászórom a vegetát és ráöntök másfél liter vizet. A kuktát lezárom, és a jelzéstõl számított 30 percig fõzöm. Ezután a levest leszûröm, a húst kicsontozom, vékony metéltre vágom és visszateszem a lébe. Ízesítem szerecsendió-virággal, borssal. Újból felforralom. Közben a tejszínt, a tejfölt és a lisztet simára keverem, hozzáadom a villával szétnyomott gesztenyemasszát és behabarom vele a levest. Állandó keverés közben jól kiforralom, végül beleszórom a finomra vágott petrezselyemzöldet és 5 percnyi pihentetés után tálalom. Nagyon finom! Elkészítési ideje: 60 perc |
|