http://bigboy-art.hupont.hu

"Ha akarod mindent, megtudsz tenni! Ha nem sikerűl, nem akartad igazán!"

BÁRÁNYCOMB FOKHAGYMÁS
TÖLTELÉKKEL

Szükséges:

· 2 kg

báránycomb

· 75 gr

vaj

· 500 gr

krumpli, hámozva és
5 mm-es szeletekre vágva

· 5 evõkanál

olívaolaj

· Frissen õrölt bors és tengeri só

· Néhány szál

friss rozmaring

Pistou-hoz (töltelékhez):  

· 125 gr császárszalonna, felaprítva
· 1 evõkanál apróra vágott, friss petrezselyemzöld
· 3 fokhagyma gerezd
· 2 teáskanál apróra vágott, friss bazsalikom

1.      Készítse el a Pistou-t, keverje össze az összevágott szalonnát, az elmorzsolt fokhagyma gerezdeket, a felaprított friss bazsalikomot és petrezselymet egy kisebb tálban.

2.      Hasítsa be csontig a húst, és a töltelékkel töltse meg a rést. Húzza össze a hasítékot, hogy az magábazárja a tölteléket. Varrja össze egy nagyobb tûvel, tiszta vastagabb cérnával, zsineggel.

3.      Kenje meg a combot 50 gr vajjal és tegye egy sütõtálba. Süsse elõmelegített sütõben 180 °C-n (4-es állás) 2 - 2 1/2 óráig, attól függõen mennyire sülten és ropogósan szereti a sültet.

4.      Tegye egy forrásban lévõ sós vízzel teli edénybe a krumplit  4-5 percre. Alaposan csepegtesse le. Mielõtt a hús elkészülne,
melegítse fel a maradék vajat és az olajat egy serpenyõben és pirítsa meg a krumpli szeleteket, gyakran megforgatva, amíg ropogós és barna nem lesz.

5.      Távolítsa el a zsineget a báránycombból, tálalja egy kis rozmaringággal díszítve, a krumplit mellé téve. Ha szereti, a hús kisült szaftjával mártást készíthet az ételhez.

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 5
Heti: 17
Havi: 272
Össz.: 177 578

Látogatottság növelés
Oldal: Báránycomb fokhagymássan
http://bigboy-art.hupont.hu - © 2008 - 2024 - bigboy-art.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »