Szükséges:
· 2 kg |
báránycomb |
· 75 gr |
vaj |
· 500 gr |
krumpli, hámozva és |
· 5 evõkanál |
olívaolaj |
· Frissen õrölt bors és tengeri só | |
· Néhány szál |
friss rozmaring |
· 125 gr | császárszalonna, felaprítva |
· 1 evõkanál | apróra vágott, friss petrezselyemzöld |
· 3 | fokhagyma gerezd |
· 2 teáskanál | apróra vágott, friss bazsalikom |
1. Készítse el a Pistou-t, keverje össze az összevágott szalonnát, az elmorzsolt fokhagyma gerezdeket, a felaprított friss bazsalikomot és petrezselymet egy kisebb tálban.
2. Hasítsa be csontig a húst, és a töltelékkel töltse meg a rést. Húzza össze a hasítékot, hogy az magábazárja a tölteléket. Varrja össze egy nagyobb tûvel, tiszta vastagabb cérnával, zsineggel.
3. Kenje meg a combot 50 gr vajjal és tegye egy sütõtálba. Süsse elõmelegített sütõben 180 °C-n (4-es állás) 2 - 2 1/2 óráig, attól függõen mennyire sülten és ropogósan szereti a sültet.
4. Tegye egy forrásban lévõ sós vízzel teli edénybe a krumplit 4-5 percre. Alaposan csepegtesse le. Mielõtt a hús elkészülne,
melegítse fel a maradék vajat és az olajat egy serpenyõben és pirítsa meg a krumpli szeleteket, gyakran megforgatva, amíg ropogós és barna nem lesz.
5. Távolítsa el a zsineget a báránycombból, tálalja egy kis rozmaringággal díszítve, a krumplit mellé téve. Ha szereti, a hús kisült szaftjával mártást készíthet az ételhez.