Süssünk wokban!
Íme, egy szuper recept, amelyet wokban érdemes elkészíteni. A wok egy speciális kínai főző. sütő edény, amelyben nagyon finom ételek készíthetők.
Szezámmagos csirkeszárny:
Hozzávalók:
12 csirkeszárny, 1 konzerv sós fekete bab, 1 kanál mogyoróolaj, 2 fokhagyma gerezd, 2 friss gyömbér, 3 kanál szójaszósz, 1,5 kanál rizsbor, vagy sherry, 2 kanál szezámmag.
A csirkeszárnyakat előkészítjük. A babot összetörjük, és 2 kanál forró vízzel leforrázzuk. A wokban az olajat felmelegítjük, amikor már elég forró beledobjuk a fokhagymát, az összevágott gyömbért és a csirkeszárnyakat, és jó alaposan átsütjük minden oldalán.
Ezután hozzáadjuk a rizsbort, és a szójaszószt, majd még egyszer átsütjük. A végén hozzáadjuk a babot, és a borsot. A wokot lefedjük, és takaréklángon kissé átpároljuk. Ha a hús már megpuhult, vegyük le a fedőt, és addig főzzük, amíg a nedvesség elpárolog róla, és a csirkeszárnyak a szójaszósztól szép csillogóvá nem válnak.
A végén megszórjuk a szezámmaggal.
Salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk.