http://bigboy-art.hupont.hu

"Ha akarod mindent, megtudsz tenni! Ha nem sikerűl, nem akartad igazán!"

Kacsalevesek.

Kacsaleves
 

Hozzávalók: 1 kacsaaprólék a csontos hátával, 25-30 dkg vegyes leveszöldség, 2 dkg vaj, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 szem kardamomi mag, 1 teáskanál citromfû, 2 szem összetört szegfûszeg, 1 púpozott teáskanál liszt, 1 mokkáskanál összemorzsolt sáfrányos szeklice (vagy késhegynyi valódi sáfrány), késhegynyi õrölt lestyángyökér, ízlés szerint só és törött bors, kevés citromlé.

Elkészítése: Az aprólékot kis darabokra vágom. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát vajon üvegesre pirítom, majd az aprólékot és a tisztított, kis hasábokra vágott zöldséget rádobom. A hús fehéredéséig együtt pirítom. Ezután rászórom a fûszereket, és másfél liter vízzel felöntöm. A fokhagymát szétzúzva keverem bele. A levest felforralom, és az aprólékot kis lángon, fedõ alatt puhára fõzöm. Leszûröm, a puha húst kicsontozom, metéltre vágom, és visszateszem a levébe. A tejfölt simára keverem a liszttel, és behabarom vele a forrásban lévõ levest. Jól kiforralom, ízesítem a citromlével és forrón tálalom.
Elkészítési ideje: 80 perc

 

 

  Nyúzott kacsaleves Rõmertopfban
 

Hozzávalók: 1 kicsi pecsenyekacsa, 50 dkg vegyes zöldség, 10 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 1 paradicsompaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld. 1-1 mokkáskanál reszelt narancshéj és törött fekete bors, 1-1 késhegynyi õrölt szerecsendió és õrölt lestyángyökér, 2 szem kibontott kardamómimag, 1 púpozott teáskanál só. 1 kis doboz ecetes torma, 2 alma, csipetnyi cukor, 1 dl tejföl.

Elkészítése: Tisztítás után a kacsa hátát felvágom, és a bõrét lenyúzom. (Kockákra vágva zsírját kisütöm, és más ételhez késõbb felhasználom.)
A szárnyast kis darabokra vágom, illetve ahol lehet, a csontokat kiveszem. (A csontokból zöldséggel remek levest szoktam fõzni.) Egy beáztatott, legalább 8 személyes Römertopfba teszem az összes megtisztított és hasábokra vagdalt zöldséget. A tisztított és vastag szeletekre vágott gombát, a kicsumázott és felszeletelt paradicsompaprikát és zöldpaprikát, a lehéjazott és karikákra vágott paradicsomot, a lereszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, rászórom a sót, a reszelt narancshéjat, a borsot, a szerecsendiót, a lestyángyökeret, a kardamómimagot és a finomra metélt petrezselyemzöldet. Ráfektetem a húsdarabokat, és annyi vízzel töltöm fel, hogy jó bõven ellepje az ételt. (Legalább másfél liter víz legyen az edényben.)
A tálat saját fedelével letakarom, és hideg sütõbe tolom. Ezután begyújtom a gázt, takaréklángra állítom, majd 15 perc múlva erõsebbre, végül 30 perc múlva még erõsebbre kapcsolom. Összesen 2 1/2 órán keresztül sütöm-fõzöm a levest. A cseréptálban teszem az asztalra. Elõször merõkanállal kimerem a levest, és csészékben tálalom. Utána pedig a zöldséget és a húst tálalom almamártással, amelyet úgy készítek, hogy a tejfölt simára keverem az ecetes tormával és a meghámozott, kicsumázott, lereszelt almával, ízlés szerint kevés cukorral.
Elkészítési ideje: 180 perc

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 5
Heti: 20
Havi: 275
Össz.: 177 581

Látogatottság növelés
Oldal: Levesek-Kacsaleves.
http://bigboy-art.hupont.hu - © 2008 - 2024 - bigboy-art.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »