Kakasleves
| |||
Hozzávalók: 1 kakas-aprólék, 1 leveszöldség, só, bors |
|||
|
| |||
Hozzávalók (6-8 személyre): 1 bármilyen öreg kakas, 2 dl száraz vörösbor, a tyúkhúslevesnél leírt összes zöldség és fûszer. |
|||
| |||
Hozzávalók: 1 vén kakas, 2 fej vöröshagyma, 3 szem szegfûbors, 1 evõkanál só, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, személyenként 1 tojássárga. |
|||
| |||
Tényleg nagyon finom. Tulajdonképpen abból áll, hogy a kakashús egy részét kicsontozzák, ledarálják és a csontos húsból is meg a darált húsból is sok zöldséggel egy jó erõs, tartalmas húslevest készítenek belõle. A szokásos zöldségeken (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, hagyma, fokhagyma, kelkáposzta, gomba, krumpli stb.) kívül egész fekete borsot, és babérlevelet is tesznek bele. Ezután a levest gondosan leszûrik, majd tejföllel behabarják. Sok zöldséggel, tésztával és hússzeletekkel tálalják. |
|||
|