Fűszeres túró
Szendvicsekre, vagy hidegtálhoz tölteléknek is kiváló ez a finom ízletes túró
Hozzávalók:
Kígyóuborka, 2 paradicsom, 1 fej hagyma, 1 paprika, 100 g főtt sonka, fél kiló zsíros túró, 2 dl tej, só, bors, pirospaprika, 1-1 csokor petrezselyem, snidling, kapor, citromfű. Lestyán.
A hozzávalókat megmossuk, és felkockázzuk, az uborkát, a paradicsomot, a hagymát, a sonkát.
A túrót elkeverjük két –három kanál tejjel, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk pirospaprikával, és megszórjuk a felaprított zöldfűszerekkel.
Minden hozzávalót összekeverünk, és hűtőben jól összeérleljük az ízeket.
Az így elkészült túrós krémet tehetjük pirítósra, felhasználhatjuk hidegtálhoz, de akár burgonyát is megtölthetünk vele.
Szezon szerint változtathatjuk az összetevőket, pl. tehetünk bele gombát, csemegeuborkát, vagy póréhagymát is,