http://bigboy-art.hupont.hu

"Ha akarod mindent, megtudsz tenni! Ha nem sikerűl, nem akartad igazán!"

Tojásos ételek. 

 

Töltött tojás
Hozzávalók: 8 tojás, 2 tojássárga, 5 dkg olvasztott vaj, 2 evõkanál liszt, 1 dl tej, 6 evõkanál reszelt sajt, darált sonka.
 

Elkészítés: A nyolc tojást fõzzük, kettõbe vágjuk, a sárgáját kivesszük, villával összetörjük. Habüstben 2 nyers tojás sárgáját, az olvasztott vajat, a lisztet, a tejet, és a reszelt sajtot összekeverjük, majd folytonos verés közben forró gõzön krémmé fõzzük. Ekkor beleadjuk az összetört tojássárgáját is és a keverékkel magasra kúpozva megtöltjük a fél-tojásokat. Darált sonkával meghintve hidegen tálaljuk.

 

 

Tojásos burgonyasaláta
Hozzávalók: 1 kg kis szemû burgonya, 2 teáskanál só, 6 tojás, 15 dkg vöröshagyma, 3 evõkanál fehér borecet, 3 teáskanál mustár, 8 evõkanál olaj, 8 evõkanál leves leve, 1 teáskanál só, fél teáskanál bors, 6 evõkanál petrezselyem, 2 dl tejszín, fél teáskanál cukor.
 

Elkészítés: A burgonyát sós vízben megfõzzük. A tojásokat 10 percig fõzzük. A meghámozott hagymát és karikára vágjuk, egy szitában egy tál fölé helyezzük és ráöntjük a burgonya fõzõvizét, majd kivesszük és lecsepegtetjük a hagymát. A tojásokat és a burgonyát hideg vízzel leöblítjük, majd meghámozzuk és lehûtjük. Az ecetet a többi hozzávalóval és a petrezselyemmel elkeverjük. A burgonyát beleszeleteljük és óvatossan beleforgatjuk az ecetes lébe, majd 20 percig állni hagyjuk. A tojást felszeleteljük és a hagymával, a burgonyával a salátás tálba rétegezzük. A tejszínt lágy habbá verjük és a maradék hozzávalókkal megízesítjük. A salátára öntjük.

Tojásos kockák
Hozzávalók: 8 tojás, 8 evõkanál tej, 8 evõkanál morzsa.
 

Elkészítés: A tojássárgákat a tejjel, morzsával és tojások keményre vert habjával összekeverjük. Kizsírozott tepsiben elterítjük és sütõben megsütjük. Ha megsült kockára vágjuk és rizskörettel és salátával tálaljuk.

Sonkás tojás
Hozzávalók: sonka szeletek, tojás, olaj.
 

Elkészítés: A nyers sonkából vékony szeleteket vágunk. Serpenyõbe az olajat felforrósítjuk és mindkét oldalát megsütjük. Ráütjük a tojásokat és megsütjük. Tálalhatjuk burgonyasalátával.

Zöldborsós tojásragu
Hozzávalók: 8 tojás, 20 dkg vöröshagyma, 6 dkg vaj, 2 evõkanál lisz, 1/2 l tej, só, bors, csipetnyi curry, 30 dkg zöldborsó, 2 evõkanál apróra vágott petrezselyem, 1 evõkanál apróra vágott kapor.
 

Elkészítés: A tojásokat megfõzzük forrásban lévõ vízbe helyezve kb 8 percig. A megfõtt engedjünk rá hideg vizet, és csak kis ídõ multán tisztítsuk meg a héjától. A megtisztított, kockára vágot hagymát aranysárgára pároljuk. Lisztel megszórjuk lisztel és tovább hadjuk rotyogni. Hozzáadjuk a tejet és felforraljuk. Ízesítsük a sóval, borssal, curryvel. 5 percig fõzzük, majd adjuk hozzá a borsót és további öt percig fõzzük. A kaprot és a petrezselymet a mártáshoz adjuk, ízesítjük és tálaljuk. A felszeletelt tojásokat a mártásba helyezve ismét felmelegítjük.

Paradicsomos tojás
Hozzávalók: kenyérszeletek, tojás, olaj, édes fûszerpaprika, paradicsom, zöldpaprika.
 

Elkészítés: a kenyérszeleteket tojásban megforgatva forró olajban megsütjük aranysárgára. Tálra helyezzük és minden szeletre egy-egy tükörtojást teszünk. Édes paprikával meghintjük és karikára vágott paradicsommal és a paprika csíkokkal tálaljuk.

Burgonyás rántotta
Hozzávalók: fél kg burgonya, zsír, 6 tojás, 2 evõkanál tejföl, só, bors, zöldpetrezselyem, saláta.
 

Elkészítés: a héjjában megfõtt burgonyát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, egy nagy evõkanál zsírban kicsit pirítjuk és sózzuk. A tojásokat a tejföllel, sóval, borssal felkeverjük és a burgonyára öntve megsütjük. Zöldpetrezselyemmel meghintjük. Tálaljuk.

Tojás bundában
Hozzávalók 4 személvre:
40 dkg darált sertéshús 7 tojás
3 evõkanál zsemlemorzsa 1 fej vöröshagyma
4 evõkanál olaj só
õrölt bors
édesnemes pirospaprika curry
A zöldségkörethez:
50 dkg apró szemû burgonya 50 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma 3 evõkanál liszt
4 dl tej
3 evõkanál vaj vagy fõzõmargarin
1 csokor petrezselyemzöld só
õrölt bors
 

Elkészítés:
A zöldségkörethez az apró szemû burgonyát héjában, sós vízben kb. 20 perc alatt megfõzzük.
A lekapargatott sárgarépát megmossuk és feldaraboljuk, majd 2,5 dl sós vízben kb. 15 percig fõzzük. Lecsöpögtetjük, de a levét nem öntjük ki.
A mártáshoz a megtisztított hagymát kockára vágjuk, és vajon vagy fõzõmargarinon üvegesre pároljuk. Meghintjük a liszttel, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a sárgarépa fõzõvizével és a tejjel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, és kis lángon kb. 5 percig fõzzük.
A burgonyát meghámozzuk, és szemenként félbevágjuk. A petrezselyemzöldet megmossuk, lerázzuk és felaprítjuk.
A burgonyát, a sárgarépát és a petrezselyemzöldet a mártásba tesszük, majd összemelegítjük.
Kb. 10 perc alatt keményre fõzünk 6 tojást. Közben a megtisztított hagymát felkockázzuk, a darált húst összegyúrjuk a maradék tojással, a hagymával és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal, pirospaprikával és currival fûszerezzük.
A darált húsos masszát 6 részre osztjuk, és beburkoljuk a meghámozott kemény tojásokat. Serpenyõben olajat forrósítunk, majd közepes lángon aranybamára sütjük a bundázott tojásokat.
A zöldségköretet tálra szedjük, és ráültetjük a félbevágott tojásokat. Petrezselyemlevéllel díszítjük.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 5
Heti: 12
Havi: 267
Össz.: 177 573

Látogatottság növelés
Oldal: Tojásos ételek.
http://bigboy-art.hupont.hu - © 2008 - 2024 - bigboy-art.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »