Padlizsánkrém II.
A padlizsánkrém egy újabb változatát mutatjuk be, hiszen igen változatosan lehet ezt a krémet elkészíteni.
Hozzávalók: 2 nagy padlizsán, citromlé, petrezselyemzöldje, Oliva olaj, szezámmag, fokhagyma, só, bors.
A padlizsánt jó alaposan megmossuk, szárazra töröljük, és betesszük egy tepsibe.
Forró sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, közben néhányszor megforgatjuk.
Amikor kész van, kiszedjük, szétnyitjuk és egy kanállal a belsejét kikaparjuk.
Az összezúzott krémet összekeverjük citromlével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk két kanál olivaolajat, és friss aprított petrezselymet, és 5 dkg darált szezámmagot.
A végén 4 gerezd összezúzott fokhagymát is adunk hozzá.
Lehűtve tálaljuk pirítósra kenve.